Viis tähelepanekut algavast NHL-i hooajast! Mida jälgida, millele kaasa elada ja kellele panustada?
Front bg
05 okt. 13:30

Viis tähelepanekut algavast NHL-i hooajast! Mida jälgida, millele kaasa elada ja kellele panustada?

Põhja-Ameerika (USA, Kanada) suurtest profiliigadest on peaspallis (MLB) ja jalgpallis (MLS) jõudnud hooaeg lõpusirgele. Ameerika jalgpall (NFL) on just hoo sisse saanud. Korvpallis (NBA) tuleb esialgu oodata oktoobri lõpuni, kuid jäähokis (NHL) saab kõik uue kuue juba alates 10. oktoobrist.

Tonybet toob hokihooaja alustuseks välja detailid ja klubid, keda tuleb algaval hooajal jälgida.

Presidendi karika needus

Rekordilised 135 punkti ja 62 võitu ei taga veel midagi

Eelmisel põhihooajal tegi imet Boston Bruins, kes kogus 135 punkti ja 65 võitu. Mõlemad tähistavad liiga läbi aegade rekordit. Punktide osas sai ületatud legendaarse Montreal Canadiensi 1976/77 hooaja 132 silma. Võitude kategoorias löödi luu kurku 1995/96 Detroit Red Wingsile ja 2018/19 Tampa Bay Lightningule. Mõlemad teenisid omal ajal 62 võitu.

Nimetatud rekorditest oli aga vähe abi, kuna Boston kaotas juba play-off’i avaringis läbi häda kohamängudele jõudnud Florida Panthersile mängudega 3:4. Lõpuks purjetas Florida Stanley Cupi finaalis, kus kaotati Vegas Golden Knightsile 1:4.

Ühtlasi sai sellega jätku Presidendi karika needus. Alates 1985/86 hooajast teenib NHL-i põhihooaja parim tiim nimetatud trofee. 37-st Presidendi karika võitjast on Stanley Cupi triumfini jõudnud ainult 8. Viimati sai sellega hakkama Chicago Blackhawks 2012/13.

Imemehed kõrbest

6 hooaega NHL-is ja juba 2 finaali ning 1 tiitel

Kõrb ja jäähoki ei käi just kokku, kuid alates 2017. aastast moodustavad nad suurepärase koosluse. NHL-i laienemise järel sai oma võimaluse Las Vegas. Tegemist oli esimese suure profitiimiga, mis meelelahutusmaailma pealinnas korralikult kanda kinnitanud. Seejuures on nad üks vähestest, kes mõne profiliiga laienemise korral uue tiimina kohe ka edukaks saanud. Golden Knights jõudis avahooajal Stanley Cupi finaali, kus jäädi Washington Capitalsile alla 1:4. Seejärel on püsitud stabiilselt tipus.

Las Vegase sportlik tähetund saabus eelmisel hooajal, kui Stanley Cupi finaalis alistati Florida Panthers 4:1. Ilmselgelt kuulub Golden Knights NHL-i favoriitide ringi ka algaval hooajal.

Põhihooaja mängud, mida peab vaatama!

Vegas Golden Knights – Seattle Kraken (10. oktoober)

Tiitlikaitsja avab hooaja. Kodusaalis tõstetakse Stanley Cupi võidu puhul lae alla triumfi tähistav bänner. Samal ajal uisutab Krakeni ridades jääle eelmise hooaja parim uustulnuk Matty Beniers. Seejuures on Seattle Las Vegasele vägagi tõsine vastane. Eelmisel hooajal jõuti play-off’i teise ringi ehk NHL-i kaheksa parema klubi sekka.

Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks (10. oktoober)

NHL-i suvise draft’i avavalik Connor Bedard (Chicago) läheb suures duellis vastamisi Kanada eelmise põlvkonna megastaari Sidney Crosby’ga (Pittsburgh). Kolmekordne Stanley Cupi võitja Crosby tahab 36-aastasena tõestada, et ta on endiselt tipp. 18-aastane Bedard soovib näidata, et ta kuulub koheselt NHL-i eliiti.

Detroit Red Wings – Ottawa Senators (16. november)

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs (17. november)

Minnesota Wild – Ottawa Senators (18. november)

Minnesota Wild – Toronto Maple Leafs (19. november)

Suur hoki tuleb Eesti külje alla! 16. – 19. novembrini peetakse Stockholmis neli NHL-i põhihooaja kohtumist. Kokku lendavad Rootsi pealinna neli võistkonda ning kõiki neist saab jääl näha kahel korral.

Florida Panthers – Vegas Golden Knights (23. detsember)

Eelmise hooaja finalistide taaskohtumine. Kevadel napilt play-off’i jõudnud Florida oli seejärel kõige vaatemängulisem ja lustlikum võistkond jääl. Lõpuks sai nende teekond otsa alles finaalis. Eelmise hooaja finaalseeria otsustava kohtumise võitis Las Vegas koguni 9:3. Nüüd ihkab Florida kättemaksu.

Raudmehe teekond

1064 mängu järjest

Mullu 17. novembril sai ameeriklasest Phil Kesselist esimene mängija NHL-i ajaloos, kes pidanud järjest 1000 kohtumist. Praeguseks on ta järjepanu kirja saanud 1064 põhihooaja matši (eelmine rekord 989 mänguga kuulus Keith Yandle’i nimele). Koos play-off’idega mängis Kessel 1149 kohtumist järjest. See seeria sai otsa kevadise play-off’i avaringi viienda matšiga, kus Las Vegase peatreener Bruce Cassidy jättis ta pingile.

Nüüd on küsimus, kas Kesseli põhihooaja mängude imeline seeria saab jätku. Kolmekordse Stanley Cupi võitja leping Las Vegasega on igatahes läbi ning vanameister on praegu vabaagendi staatuses.

Viis soosikut

Vegas Golden Knights

Boston Bruins

Colorado Avalanche

Carolina Hurricanes

Toronto Maple Leafs

Paljude ekspertide silmis on Põhja-Ameerika suurtest profiliigadest just NHL kõige ettearvamatum ja seal on võitjat keeruline ette ennustada. Siiski on selge, et ühe soosikuna alustab tiitlikaitsja Las Vegas. Samamoodi on favoriitide ringis mullu suurepärase põhihooaja teinud Boston.

Kõige kõrgemalt hinnatakse seejuures aga hoopis 2022. aastal võidutsenud Colorado võimalusi. Nende suurimaks rivaaliks hinnatakse 2006. aastal oma ainsa tiitli võitnud Carolinat. Taaskord on soosikute ringis aastate jooksul 13 Stanley Cupi võitnud Toronto Maple Leafs, kes jahib oma esimest trofeed pärast 1967. aastat. Siinkohal on paslik välja tuua NHL-i ajaloo kõige edukamad klubid.

  1. Montreal Canadiens 24 Stanley Cupi võitu
  2. Toronto Maple Leafs 13
  3. Detroit Red Wings 11
  4. Boston Bruins 6
  5. Chicago Blackhawks 6
  6. Edmonton Oilers 5
  7. Pittsburgh Penguins 5