Sõda poksiringis. Juutuuberist poksiäss Jake Paul läheb vastamisi UFC-legendi Nate Diazega
Front bg
Updated 11 aug. 09:03

Sõda poksiringis. Juutuuberist poksiäss Jake Paul läheb vastamisi UFC-legendi Nate Diazega

5. augustil saab näha tänavuse aasta ühte suuremat poksimatši, kui Dallases American Airlines Centeris lähevad poolraskekaalus vastamisi Jake Paul ja Nate Diaz. Sotsiaalmeedias endale nime teinud Paul on praeguseks kerkinud üheks rikkamaks profipoksijaks. Diaz kuulub samal ajal UFC-legendide ja maailma tuntuimate vabavõitlejate sekka.

Ühtegi meistrivööd Pauli ja Diaze duellis mängus ei ole, kuid kaalul on suured rahapakid ja kuulsus. Sports Payoutsi andmetel pistab Paul taskusse kaks miljonit eurot, Diaze teenistuseks on vähemalt pool miljonit eurot. Sinna juurde lisanduvad veel tasuliste telekanalite tulud, mis selguvad nädalate pärast.

Sotsiaalmeediast poksiringi

26-aastane Paul on eelkõige tuntud juutuuberist poksijana. Esmalt koguski ta tuntust sotsiaalmeedias. Instagramis on tal ligemale 24 miljonit jälgijat. Youtube’is on tema kanalil tellijaid 20,4 miljonit. Kuni 2020. aastani keskendus ameeriklane peamiselt muusikale. Seejärel otsustas ta sukelduda aga profipoksi maailma. Praeguseks on tema kontol kuus võitu ja üks kaotus. Eelkõige ongi ta vastamisi läinud MMA-võitlejatega. Kahel korral on ta alistanud Tyron Woodley ning korra Ben Askreni ja Anderson Silva. Lisaks on ta nokauteerinud endise NBA korvpalluri Nate Robinsoni.

Tänavu veebruaris sai Paul esimese suurema tagasilöögi osaliseks, kui ta kaotas Saudi Araabias Diriyahis toimunud duellis Tommy Fury’le. Fury puhul on tegemist juba profipoksijaga. Tema poolvennaks on WBC raskekaalu meistrivöö omanik Tyson Fury. Nimetatud matši ümber oli glamuuri omajagu, kuna Tommy Fury on lisaks kõigele muule ka tõsielustaar. Kaotus oli Pauli jaoks niivõrd valus, et ta otsustas välja vahetada suurema osa oma tugitiimist. Lisaks palkas ta ka uue peatreeneri.

Eeloleva matšiga üritab Paul end taas tõestada tõsise poksijana. Huvi tema ja Diaze duelli vastu on suur. Heitlust näitavad muuhulgas DAZN-i ja ESPN-i tasulised telekanalid. Paul ja Diaz on sotsiaalmeedias teineteist mustanud juba aastaid. Eriti tuliseks läks meeste vahel tänavuse aasta alguses. Pärast matši osas kokkuleppele saamist on Diaz sõnades veidike tagasi tõmmanud ning Paul on süüdistanud teda eelseisva duelli väheses turundamises.

Diaz sai UFC-st vabaks

„See on matš, mida ma olen pikalt soovinud. Pakun inimestele seda, mida nad tahavad. Ma kavatsen ta (Diaze) lihtsalt lömastada,” põrutas Paul MMA Junkie vahendusel. „Olen sellega harjunud, et pean matši promomisega ainuisikuliselt tegelema. Sel korral on kõik taas samamoodi. Tema (Diaze) panus on olnud sisuliselt olematu. Ta on olnud lihtsalt igav.”

Diaze jaoks on see esimeseks matšiks väljaspool MMA-ringi. UFC-ga lõi ta käed juba 2007. aastal. Mullu alistas Diaz neljanda raundi alistusvõttega Tony Fergusoni ning sai lõpuks UFC kontrahtist vabaks. Sellega kerkis ta üheks ihaldusväärsemaks vabaagendiks, kellega tahtsid paljud koostööd teha. Lõpuks lõigi ta käed Pauliga.

Raha on mõlemal mehel juba eelnevalt lademetes. Pauli varanduse suuruseks hinnatakse 60 miljonit USA dollarit. Suurt raha pistis ta taskusse juba sotsiaalmeedias. 2018. aastal oli tema teenistuseks 21 miljonit dollarit. Toona andis see Youtube’i aasta edetabelis teise koha. Diaz on oma miljonid peamiselt kokku lükanud UFC ringis. Praeguseks hinnatakse tema varanduse suuruseks 13 miljonit dollarit.

Nüüdseks juba 38-aastane Diaz tegi endale eelkõige nime 2016. aastal. Toona läks ta MMA-ringis kahel korral vastamisi Conor McGregoriga. Need kaks matši tegidki Diazest ka rikka mehe.

Kas tuleb ka kordusmatš?

Meeste esimese omavahelise duelli võitis Diaz teise raundi alistusvõttega. Kordusmatš toimus kõigest viis kuud hiljem. Taaskord kohtuti kergekeskkaalus. Teise matši võitis omakorda McGregor. Iirlane triumfeeris kohtunike ühehäälsel otsusel.

Praeguseks on Paul ja Diaz arutlemas juba ka omavahelise kordusmatši üle. Meeste teine kohtumine võiks aset leida hoopis MMA-ringis. Vähemalt sellise pakkumise on Paul enda sõnul teinud. „Olen seda rääkinud algusest peale. Nathan, pakun sulle MMA-ringis võitlemise eest 10 miljonit dollarit. See on endiselt jõus,” teatas Paul Inside Fightingu vahendusel.

„Vaatame, kuidas meie esimene matš lõppeb. MMA-ringi astumine maksab tunduvalt rohkem,” teatas omakorda Diaz, et ta tahab vabavõitluse puuri sammumise eest veelgi suuremat summat.

Kihlveokontorite hinnangul on Paul eelseisvas poksimatšis selgeks soosikuks. Eeltöö antud duelli jaoks algas juba kaks aastat tagasi. Paul kutsus esmakordselt Diaze välja pärast Tyron Woodley alistamist. Tüli kahe mehe vahel kerkis haripunkti mullu oktoobris. Võitlusõhtul, kus Paul alistas Anderson Silva, otsustas Diaz füüsiliselt noomida Pauli tiimi ühte liiget. „Nate Diaz, ära ole möku ja võitle minuga,” teatas Paul Silva alistamise järel. Peagi oligi kokkulepe olemas.

Võitlusõhtu põhiprogramm algab Dallases Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul kell 4.00. Paul ja Diaz peaksid ringi astuma umbes kell 7.00.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jake Paul (@jakepaul)

Jake Paul vs Nate Diaz

Võistlusaeg: 5. august 2023

Asukoht: American Airlines Center, Dallas, Texas

Jake Paul

Vanus: 26

Profpoksijana: 6 võitu (4 nokaudiga), 1 kaotus

Asend: vasak käsi ees

Nate Diaz

Vanus: 38

Profipoksijana seisab ees esimene matš

MMA võitlejana: 21 võitu (5 nokaudiga), 13 kaotust

Asend: parem käsi ees