Edetabel + videod! Läbi aegade kõige karmimad nokaudid
Front bg
Updated 08 juuli 14:45

Edetabel + videod! Läbi aegade kõige karmimad nokaudid

Võitlusspordi populaarsus maailmas on üüratu. Eriti on hinnas raskekaallased. Suurte meeste heitlused paistavad väga eredalt silma. Nad löövad ja ka kukuvad efektsemalt. Samas suudavad säravaid hetki pakkuda ka kergemad mehed. Millised on võitlusspordi juures aga kõige tähtsamad hetked? Loomulikult nokaudid! Sel korral viskab Tonybet pilgu läbi aegade kõige vingematele nokautidele. Pingerivis on sooritused nii poksi- kui ka MMA-ringist.

https://media.affiliatestonybet.com/redirect.aspx?pid=162633&bid=1989&lpid=829

Juan Manuel Marquez vs Manny Pacquiao (8. detsember 2012; Marquez võitis kuuenda raundi nokaudiga)

Filipiinidelt pärit poksiäss Manny Pacquiao on läbi aegade üks vingemaid nahkkindamehi. Pacquiao ja Floyd Mayweather juuniori 2015. aasta vastasseis on siiani läbi aegade kõige kallim poksimatš.

Suuri duelle on Pacquiao pidanud aga varemgi. Kui Mayweather võitis profikarjääri jooksul kõik matšid, siis Pacquiao sai ka mitu valusat kaotust. 2012. aasta 8. detsembril astus ta ringi Las Vegases, kus tema vastaseks oli mehhiklane Juan Manuel Marquez. Pacquiao läks heitlusele vastu soosikuna, kuid kuuendas raundis lõi Marquez ta jõhkralt põrandale. Pacquiao justkui jalutas otse Marquezi parema käe otsa ning kukkus seejärel nagu jala pealt saetud puu vastu maad.

Jorge Masvidal vs Ben Askren (6. juuli 2019; Masvidal võitis esimese raundi nokaudiga)

Masvidal ja Askren asusid UFC ringis koheselt kuuma andma. Askren tahtis heitlust maha viia, kuid Masvidal tabas vastast hoopis põlvega. Matš oli läbi kõigest viie sekundiga. Tegemist oli UFC ajaloo kõige kiirema nokaudiga. Masvidal teenis selle nokaudi eest mitmeid aasta parima tiitleid. Lisaks allkirjastas ta UFC-ga lepingupikenduse kaheksale matšile.

Edson Barboza vs Terry Etim (14. jaanuar 2012; Barboza võitis kolmanda raundi nokaudiga)

Barboza tegi 2012. aastal UFC 142 võitlusõhtul Etimi alistades ajalugu. Nimelt sai temast esimene vabavõitleja, kes kuulsas sarjas suutnud vastase nokauteerida nö wheel kick’iga ehk löögiga, kus tehakse pöördelt kõrge jalalöök vastu vastase pead. Etim langes koheselt matile ning sealt ta enam ei tõusnud.

Julian Jackson vs Herol Graham (24. november 1990; Jackson võitis neljanda raundi nokaudiga)

1990. aastal Hispaanias Torrequebrada kasiinos aset leidnud poksiduellis oli mängus WBC keskkaalu meistrivöö. Graham domineeris matši täielikult ja valmistas Jacksonile kõvasti peavalu. Neljandas raundis muutus ühe hetkega kõik. Graham kaotas korraks valvsuse ja Jackson lõi paremaga nii kõvasti, et Graham kukkus jala pealt selili. Samal ajal ei liikunud isegi tema silmad.

Jacksoni vasturünnakul tehtud löök oli niivõrd võimas, et Graham kaotas teadvuse. Mingil põhjusel otsustas kohtunik veel kümneni lugeda. Samas oli selge, et ta oleks võinud lugeda ka sajani, kuid Graham poleks ikkagi püsti tõusnud.

Joaquin Buckley v Impa Kasanganay (11. oktoober 2020; Buckley võitis teise raundi nokaudiga)

Koroonaviiruse tippaegadel peeti UFC võitlusõhtuid Abu Dhabis võitlussaarel. Ühel sellisel sündis läbi aegade üks legendaarsemaid nokaute. Kasanganay sai rünnakule tulnud Buckley vasaku jala kätte, kuid viimane ei andnud alla. Raskest seisust sooritas ta pöördelt vinge parema jala löögi vastu Kasanganay pead. Kasanganay kukkus koheselt. Ta justkui proovis end maas liigutada, kuid kohtunik asus koheselt jälgima, et maas lamav mees endale liigse tõmblemisega rohkem viga ei teeks.

Anderson Silva vs Vitor Belfort (5. veebruar 2011; Silva võitis esimese raundi nokaudiga)

Kaks brasiillast võitlesid 2011. aastal Las Vegases UFC keskkaalu meistrivööle. Tiitlikaitsja Silva ei andnud Belfortile erilist võimalust ning tabas juba esimeses raundis vastast front kick’iga näkku. Järgnesid rusikahoobid ning sellega oligi kõik.

Mike Tyson vs Pinklon Thomas (30. mai 1987; Tyson võitis kuuenda raundi nokaudiga)

Thomas oli meheks, kes ei tahtnud kergelt kukkuda. Raudne Mike tümitas 1987. aastal Thomast julmalt, kuid viimane jäi ikka jalgadele. Tagantjärgi vaadates ei ole ühtegi loogilist põhjust, miks ta oleks pidanud nii kaua jalgel püsima. Selle tulemusena ei suutnud ta ennast isegi kaitsta ja Tyson sai teda lihtsalt vastu nägu taguda.

Hiljem räägiti, et Tysoni toonased löögid oleksid ka kaameli jalust niitnud. Lõpptulemusena kaheldi, kas Thomas oli ikka täie mõistuse juures, et ta end niimoodi tümitada lasi. Samas tunnustati tema julgust ja pealehakkamist.

Sergio Martinez vs Paul Williams (20. november 2010; Martinez võitis teise raundi nokaudiga)

Profipoksi kaks keskkaallast kohtusid esmakordselt 2009. aastal ning toona võitis Williams kohtunike häältega. „Karistaja” hüüdnime kandnud Williams lootis võiduseeriat jätkata ka 2010. aastal, kuid kordusmatšis pani argentinlane Martinez oma vasaku käe võimu maksma. Vinge tabamuse järel kukkus Williams nägu ees vastu matti ning sinna ta lamama jäigi. Kohtunik luges veel moe pärast kümneni, kuid ameeriklase silmis oli näha, et kedagi ei ole kodus.

Conor McGregor vs Jose Aldo (12. detsember 2015; McGregor võitis esimese raundi nokaudiga)

McGregor kerkis UFC-s sulgkaalu tippu välgukiirusel. 2015. aastal sai ta UFC 194 peamatšis võimaluse Jose Aldo vastu. Brasiillane oli selleks hetkeks kaalukategooriat valitsenud üle viie aasta. McGregor ei kartnud aga kuulsamat vastast ning lõi ta kõigest 13 sekundiga põrandale. Aldol ei olnud võimalustki.

Derrick Jefferson vs Maurice Harris (6. november 1999; Jefferson võitis kuuenda raundi nokaudiga)

Löögis peab olema meeletu jõud, kui raskekaallase suust lendavad hambakaitsmed sisuliselt orbiidile. Sellise litaka aga Jefferson 1999. aastal Harrisele pani. Harris kukkus löögi järel selili, silmad pahupidi. Jefferson võis aga võidukalt käed tõsta.

 

https://media.affiliatestonybet.com/redirect.aspx?pid=162633&bid=1989&lpid=829