Loe, millised on Sillamäe NPM Silmeti meeskonna võituderohke hooaja telgitagused?
Front bg
23 apr. 8:51

Loe, millised on Sillamäe NPM Silmeti meeskonna võituderohke hooaja telgitagused?

Saalijalgpalli ehk futsali klubi Sillamäe NPM Silmet on sel aastal saavutanud supertulemused:  Eesti saalijalgpalli superkarikas, seejärel karikavõit ning hiljuti tõi klubi esmakordselt meistritiitli Ida-Virumaale. Eesti meistrivõistluste võit annab meeskonnale õiguse mängida kõige mainekamal klubiturniiril. Milline on olnud meie saalijalgpalli tipp-meekonna teekond meistritiitlini, sellest räägib lähemalt NPM Silmeti spordidirektor Artjom Mašinistov.

„Meeskond asutati 10 aastat tagasi ning eriti hea meel on selle üle, et saime klubi juubelit tähistada korraga kolme tipptiitliga ja sellega rõõmustada ka oma fänne, keda on järjest enam ja enam,“ rääkis Artjom Mašinistov. „See on olnud raske teekond, kuid seda enam rõõmustame, et suutsime lõpuks meistrikarika Sillamäele tuua.

Teekond tippu tõusude ja mõõnadega

Eesmärk tõusta Eesti meistrivõistluste liidriks, seati kolm aastat tagasi, millele järgnes tohutu töö. Klubi peab oluliseks, et meeskonna põhikoosseisu moodustavad kohalikud noormängijad, kes on võimelised võitlema kõige kõrgemate tiitlite eest nii klubi kui ka koondise eest.

Hooaja partner on TonyBet. Artjomi sõnul on TonyBeti kui strateegilise partneri panusel olnud otsene seos eelmise hooaja suurepäraste tulemustega. „Suuresti tänu koostööle TonyBetiga suutsime jõuda kõrgemale tasemele ja keskenduda oma eesmärkide saavutamisele. Oleme tänulikud kogu Tonybeti meeskonnale toetuse ja professionaalse lähenemise eest kogu hooaja vältel!“ lausus Artjom.

Hooaja jooksul on olnud spordidirektori sõnul klubil nii tõuse kui mõõnasid. Pärast kaotusi tehti õiged järeldused ja püüti mitte teha rohkem ründevigu. Kogu hooaja vältel oli meeskond nagu üks sõbralik perekond, mis aitas võita kõik kolm selle hooaja tiitlit.

Artjomi sõnul on raske kedagi eraldi välja tuua, kuid sel hooajal on end väga hästi näidanud Silmeti ja Eesti koondise noormängijad Raul Männi, Stanislav Gusev, Roman Bažkov, Maxim Gontšarov, aga ka välismaalane Costa Ricast Pablo Ortega.

Eestil kõik võimalused olla saalijalgpalli maa

Eesti saalijalgpallis on Artjomi sõnul taassünniperiood. Suur töö käib siinsete treenerite koolitamise-, noortekoondistega töötamise- ja välisspetsialistide kaasamise nimel. Välismaa profimängijate ja treenerite tulekuga tõuseb Eesti meistrivõistluste tase.

„Üldiselt pööravad Eestis vaid vähesed klubid noorte mängijate arendamisele tähelepanu ja meie hinnangul pole see päris õige. Klubides peaks toimuma põlvkonnavahetus, et keskenduda noorte talentide arendamisele,“ lisas Artjom.

FC NPM Silmet on meistrivõistluste üks nooremaid meeskondi. Erilist tähelepanu pööratakse noorte mängijate arendamisele, sest lõppkokkuvõttes on nemad meie saalijalgpalli arengu taga. „Meie noormängijad kuuluvad Eesti meistrivõistluste esinumbrite hulka, mängivad Eesti koondises rahvusvahelistel võistlustel ning välisklubide huvi nende vastu on sisuline, mis annab märku, et oleme õigel teel,“ lisas spordidirektor. „Eestis on saalijalgpalli arendamiseks hea taristu. Enamik saale vastab kõigile Euroopa standarditele ja on võimelised võõrustama mitte ainult kohalikke meistrivõistlusi, vaid ka kõrgetasemelisi rahvusvahelisi matše.“

Fännide kaasamisest publikurekordini

Klubil on väga aktiivne fännibaas, kes toetab meeskonda aktiivselt mitte ainult kodus, vaid ka võõrsil. Sel hooajal oli kodumängude keskmine külastatavus ca 350 inimest ning kokku oli klubi mänge jälgimas üle 3000 inimese, mida võib pidada Eesti saalijalgpalli meistrivõistluste ajaloo absoluutseks rekordiks. „Kõik FC NPM Silmeti kodumängud on show-elementidega, mis on meie fännide seas väga populaarsed ning järgmisel hooajal jätkame kindlasti seda traditsiooni, et oma fänne veelgi rohkem rõõmustada,“ lisas Artjom.

Oluliseks peab Artjom spordiala propageerimisel ka fännide kaasamist: „Minu meelest just tänu spordiennustusele on suuremal hulgal inimestel huvi spordi vastu, millel on väga positiivne mõju spordiala populaarsusele ja selle arengule.“

TonyBet on kiirelt arenev spordiennustusettevõte Euroopas, millel on litsentsid kümnes riigis, tuues spordisündmused- ja ennustused Eesti spordisõbrale koju kätte. Jälgi saalijalgpalli sündmuseid ning spordiennustuse statistikat TonyBet spordiportaalist.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmänguga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!