Meistrite liigas läheb põnevaks! Kas kellelgi on ManCity vastu üldse lootust?
Front bg
05 veebr. 12:00

Meistrite liigas läheb põnevaks! Kas kellelgi on ManCity vastu üldse lootust?

Euroopa kõige tugevamas jalgpalli klubisarjas ehk Meistrite liigas on pikk talvepaus lõpuks läbi saamas. 13. veebruaril pannakse kahes esimeses kaheksandikfinaalis pall mängu. Konkurentsi on praeguseks jäänud veel 16 klubi.

Tiitlikaitsjana läheb hooaja otsustavale faasile vastu Inglismaa suurklubi Manchester City. Mullu klubi ajaloo esimese Meistrite liiga trofee võitnud ManCity on tänavu näidanud taas pigem kindlat mängu ja võib eeldada, et kevade suunas liikudes muutub nende vorm veelgi paremaks.

Tänavune Meistrite liiga finaal peetakse 1. juunil Londonis Wembley staadionil. Kas ManCity ongi suurim soosik ja kes võiksid inglastele vastupanu osutada?

Manchester City

Eelmisel hooajal nii Meistrite liiga kui ka Premier League’i ning FA Cupi võitnud ManCity tegi suvel rivistuses mõned värskendused ja praeguseks on koosseis üsna hästi paika loksunud. Erling Braut Haalandi traumade korral on esile tõusnud Julian Alvarez. Hooaja esimese poole vigastuse tõttu vahele jätnud Kevin De Bruyne on jätkuvalt vutimaailma üks loovamaid mängijaid ning Rodri endiselt maailma parim kaitsev poolkaitsja.

ManCity peatreener Pep Guardiola on juba aastaid tõestanud, et keerulistes olukordades suudab ta leida võistkonna jaoks kõige paremad lahendused. Mullu saadi Meistrite liiga võitmisega ka suuremad pinged maha ehk praeguse seisuga räägivad kõik asjaolud ManCity kasuks.

Müncheni Bayern

Müncheni Bayern on ilmselgelt ManCity kõige ohtlikumaks rivaaliks. Saksamaa jalgpalli kindla valitsejana on Bundesliga võitmine nende jaoks selge kohustus, kuid hooaja õnnestumiseks vajatakse suurepäraseid esitusi ka Meistrite liigas.

Bundesligas on Leverkuseni Bayer tegemas Bayerni elu keeruliseks, kuid Müncheni klubi on tõestanud, et hooaja lõppfaasis suudetakse endast välja pigistada maksimum. Harry Kane’i ostmine on end juba põhimõtteliselt ära tasunud ning ilmselgelt oodatakse inglaselt suurt panust ka Meistrite liiga play-off’is. Kane’iga Bayern on ManCity’le ohtlik vastane.

Seejuures on Bayernil ka ühtteist tõestada. Eelmisel hooajal mindi ManCity’ga vastamisi veerandfinaalis. Inglased panid asjad paika avakohtumisega, mis võideti koduväljakul 3:0. Koduväljakul mängis Bayern välja 1:1 viigi.

Madridi Real

Meistrite liigas konkurentsis olevatele tiimidele otsa vaadates on selge, et tiitlile konkureerivad eelkõige kolm klubi. Kui ManCity on soosik number üks, siis arvestatavaid lootusi omavad veel ka Bayern ning Real.

Real on käimasoleval hooajal suutnud seni tegelikult ootusi ületada. Paljuski on tehtud seda tänu Jude Bellinghamile. Tegelikult on Reali tabanud mitmed tagasilöögid. Esiteks jäädi suvel ilma esiründajast Karim Benzemast, kellele samaväärset asendust ei toodud. Seejärel on põlve ristatisidemete vigastuste küüsi langenud esiväravavaht Thibaut Courtois ning keskkaitsjad Eder Militao ja David Alaba.

Ka klubi sees on aru saadud, et peatreener Carlo Ancelotti on kohati pigistanud kivist vett välja. Just seetõttu pikendati detsembris temaga kontrahti 2026. aastani. Selle otsusega lükkas Ancelotti tagasi ka Brasiilia koondise kutse.

Võttes arvesse Reali oskust Meistrite liigas edukalt mängida, siis ei maksa imestada, kui nad taaskord finaali jõuavad. Ka neil on ManCity’ga oma kana kitkuda. Real kaotas eelmisel hooajal inglastele poolfinaalis kahe mängu kokkuvõttes 1:5.

Londoni Arsenal

Tänavusel hooajal tundub Meistrite liigas favoriitide ring pigem ahtake. Arsenal on kahel viimasel hooajal kuulunud maailma absoluutsete tippklubide sekka, kuid siiski ei ole nad teinud hüpet, mis lubaks neil olla Meistrite liiga suursoosik. Potentsiaalsete favoriitide ringi tuleb Arsenal aga kindlasti lisada, kuid päris ausalt öeldes ei tundu nende tiitlivõit reaalne.

Declan Rice’i lisandumine on muutnud Arsenali keskvälja soliidsemaks, kuid tundub, et suurte trofeede püüdmiseks oleks vaja meeskonda lisada ka üks absoluutsel tipptasemel tipuründaja. Seni on Arsenalil oma Haaland või Kane puudu.

PSG

PSG on juba aastaid kuulunud Meistrite liigas soosikute sekka. Sama kindlalt on nad igal kevadel järjepanu põrunud. 2020. aastal kiirkorras mängitud koroonahooajal jõuti küll finaali, kuid ihaldatud trofee jäi ikka käeulatusest välja.

Prantsusmaa liigas liigub PSG taas tiitli poole, kuid Meistrite liigas triumfeerimiseks ei ole meeskond piisavalt tasakaalus. Ründes on jõudu meeletult, kuid kaitsefaasis jääb tipptiimide vastu asi lahjaks. Heaks näiteks on siinkohal Kylian Mbappe, kes kõmmutab hulgaliselt väravaid, kuid kaitsesse ta joosta ei viitsi ning kaaslased peavad seetõttu rohkem rassima. Lisaks jääb keskväljal kogemusi ning klassi puudu. Noori ja hakkajaid mehi on külluses, kuid puudu on dirigent, kes asjad väljakul paika loksutaks.

Lisaks on PSG-l veel üks veskikivi kaelas. Loomulikult on selleks Mbappe leping. Ründaja kontraht saab käimasoleva hooajaga läbi. Alates jaanuarist on Mbappe saanud juba potentsiaalsete kosilastega läbirääkimisi pidada. PSG jaoks on tegemist äärmiselt ebameeldiva olukorraga. Viimati meedias ilmunud teadete kohaselt on Mbappe järgmisest hooajast Madridi Reali mängija.

Meistrite liiga kaheksandikfinaalid

  • FC Copenhagen – Manchester City (13. veebruar ja 6. märts)
  • RB Leipzig – Madridi Real (13. veebruar ja 6. märts)
  • Rooma Lazio – Müncheni Bayern (14. veebruar ja 5. märts)
  • PSG – Real Sociedad (14. veebruar ja 5. märts)
  • Milano Inter – Madridi Atletico (20. veebruar ja 13. märts)
  • PSV Eindhoven – Dortmundi Borussia (20. veebruar ja 13. märts)
  • FC Porto – Londoni Arsenal (21. veebruar ja 12. märts)
  • SSC Napoli – FC Barcelona (21. veebruar ja 12. märts)