Kaks versiooni. Sebastien Ogier võib tänavu ka pooliku hooajaga maailmameistriks tulla
Front bg
04 apr. 11:00

Kaks versiooni. Sebastien Ogier võib tänavu ka pooliku hooajaga maailmameistriks tulla

Autoralli MM-hooaja eel räägiti, et ees seisab kolme mehe tiitliheitlus. Aina enam tundub, et vägagi jõuliselt võib sellesse võitlusesse sekkuda kaheksakordne maailmameister Sebastien Ogier. Seejuures on vanameister suurde mängu kerkinud olukorras, kus ta ei osale kõikidel rallidel.

welcome-offer

Sel hooajal on seni sõidetud kolm etappi. Ogier alustas võiduga Monte Carlos. Seejärel jättis ta Rootsi etapi vahele ning naasis rajale Mehhikos, kus napsas taas esikoha. Lisaks teenis Ogier esikoha ka Mehhiko punktikatsel, Monte Carlos oli ta punktikatsel viies. Seega on tal kahe etapiga koos 56 silma (kahe etapi maksimum on 60 punkti.) MM-sarja üldarvestuses annab see talle esikoha.

Taas hea stardipositsioon

Praeguseks on selge, et Ogier osaleb ka aasta neljandaks etapiks oleval Horvaatia rallil (sõidetakse 20.-23. aprillini). Kui Monte Carlos on Ogier võitnud üheksa ja Mehhikos seitse korda, siis ka Horvaatia on talle õnne toonud. MM-kalendris on jõuproov olnud seni kahel korral. Esimesel juhul Ogier võitis. Mullu oli parim Rovanperä, kuid prantslast ei olnud lihtsalt stardis.

MM-sarja liidrina saab Ogier Horvaatias tänavu esimesena rajale tuisata. Asfaldil on see eeliseks. Seega on prantslane oma kaarte targalt mänginud. Mehhikos sai ta teele minna viiendana ja kruusarallil oli see suureks plussiks. Nüüd on tal teist võistlust järjest kasutada sisuliselt kõige ideaalsem stardipositsioon.

Millised on Ogier’i tänavused plaanid ja kui reaalne on MM-tiitli püüdmine?

Praeguseks on räägitud, et Ogier plaanib osaleda seitsmel MM-rallil. Aasta jooksul on kavas kokku 13 etappi. Seega võib ta kõrvale jääda kuuest osavõistlusest. Vahele on jäänud juba Rootsi ralli. Meediasse jõudnud teadete kohaselt ei soovi prantslane suvel osaleda ka kiiretel Eesti ja Soome rallidel. Samas on mitmel pool räägitud, et võistluste arv võib kaheksakordse maailmameistri jaoks tõusta. Ilmselt oleks maksimaalne piir kümme.

„Alguses soovis ta (Ogier) sõita seitsmel rallil. Loomulikult on ta võistkonna jaoks väga väärtuslik. Miks mitte sõita seega veel mõnel rallil? Ennustusi on aga keeruline teha,” tõdes Toyota tiimi boss Jari-Matti Latvala wrc.com’i vahendusel.

„Tulevikku ei tea meist keegi. Ma ei taha teda suruda. Kui hakata pinget peale panema, siis võivad asjad minna hoopis vales suunas. See soov peab tulema Sebastieni enda poolt. Ta peab selles väga kindel olema,” lisas Latvala.

Kas matemaatiliselt on Ogier’i jaht MM-tiitlile reaalne? Heidame pilgu ajalikku. Vaatame ette tänavusele hooajale. Uurime järgi.

Viimase kümne aasta maailmameistrid (punktisummad ja sõidetud etapid):

2022 Kalle Rovanperä 255 punkti/13 rallit – keskmiselt 19,6 punkti

2021 Sebastien Ogier 230 punkti/12 rallit – keskmiselt 19,2 punkti

2020 Sebastien Ogier 122 punkti/7 rallit – keskmiselt 17,4 punkti

2019 Ott Tänak 263 punkti/13 rallit – keskmiselt 20,2 punkti

2018 Sebastien Ogier 219 punkti/13 rallit – keskmiselt 16,8 punkti

2017 Sebastien Ogier 232 punkti/13 rallit – keskmiselt 17,8 punkti

2016 Sebastien Ogier 268 punkti/14 rallit – keskmiselt 19,1 punkti

2015 Sebastien Ogier 263 punkti/13 rallit – keskmiselt 20,2 punkti

2014 Sebastien Ogier 267 punkti/13 rallit – keskmiselt 20,5 punkti

2013 Sebastien Ogier 290 punkti/13 rallit – keskmiselt 22,3 punkti

Mis juhtuks, kui Ogier osaleks seitsmel rallil?

Ajalugu näitab, et keskmiselt tuleb MM-tiitli võitmiseks koguda ühe etapi kohta 19 – 20 punkti. Maksimaalselt on ühel jõuproovil mängus 30 punkti (25 punkti võidu ja 5 punkti punktikatse võidu eest). Ogier’i keskmine saak seniselt kahelt etapilt on uskumatuna tunduvad 28 punkti. Kui Ogier sõidaks kokku seitsmel rallil ja jätkaks samasuguse hooga, siis oleks tema hooaja lõppskooriks 196 punkti. Sellises tempos jätkamine tundub muidugi ebareaalne, kuid antud skooriga võiks iseenesest juba MM-tiitli eest heidelda. Seda eeldusel, et ülejäänud soosikutest ei võida üks mees ülejäänud rallisid. Seni ei ole kolmest soosikust keegi suutnud kõrgel tasemel stabiilsust näidata. Üks mees on sõitnud pigem kindla peale (Thierry Neuville), üks pole soovitud kiirust leidnud (Kalle Rovanperä) ning ühte on alt vedanud tehnika (Ott Tänak).

Järeldus: Seitsmel rallil osaledes on maailmameistriks väga keeruline tulla, kuid mitte täiesti võimatu.

Mis juhtuks, kui Ogier osaleks kümnel rallil?

Kui Ogier osaleks kümnel MM-rallil ja teeks seda seni näidatud hooga, siis oleks lõpptulemuseks 280 punkti. See tooks juba kindlalt MM-tiitli. Hooaja jooksul koguni kümne ralli võitmine on muidugi pigem ebareaalne. Julgustavaid märke Ogier’i jaoks aga on. Tänavu on soosikute ring pigem lai ja ässad võtavad järjepanu teineteise eest punkte. Lisades siia eelduse, et täishooaega sõitvatest meestest keegi teistest peajagu üle ei ole, siis kümnel rallil osaledes võiks Ogier päris tõsiselt MM-tiitlit rünnata.

Seniseid tulemusi vaadates võib tänavu MM-tiitliks piisata umbes 230 punktist. Ogier’il on praegu olemas 56 ehk puudu oleks 174. Kui ta osaleks veel kaheksal rallil, siis peaks ta keskmiselt koguma 21,75 punkti ühe etapi kohta. Ogier on midagi sellist suutnud varasemalt ainult korra. 2013. aastal MM-tiitlit võites. Kaheksakordse maailmameistri puhul on see ilmselgelt aga tehtav.

Järeldus: Praegu on suur küsimus, kas Ogier saab Toyotalt kolm lisarallit. Kui ta seda saab, siis on ta poolikut hooaega sõites reaalselt MM-tiitli heitluses sees.

Tänavuse hooaja MM-sarja üldseis enne Horvaatia rallit (3/12):

  1. Sebastien Ogier 56 punkti
  2. Thierry Neuville 53 punkti
  3. Kalle Rovanperä 52 punkti
  4. Ott Tänak 47 punkti
  5. Elfyn Evans 44 punkti
  6. Craig Breen 19 punkti