Drake’i needus purustab sportlaste unistusi. Tõde või vale?
Front bg
Updated 15 jaan. 01:32

Drake’i needus purustab sportlaste unistusi. Tõde või vale?

Kanadast pärit 37-aastane räppar Drake on tuntud suure spordifännina. Võimaluse korral teeb ta ässadega koos pilte ning rahaka mehena asetab ta kihlveokontorites suurte võistluste puhul ka kopsakaid panuseid. Aastate jooksul on aga paljud Drake’i poolehoiu võitnud atleedid seejärel valusalt põrunud. Nii on hakatud valjul häälel rääkima, et räpistaariga kaasneb ka needus. Kas tegemist on tühipalja müüdiga või tulekski sportlastel Drake’ist suure kaarega mööda minna?

Kuidas Drake’i needus ründab?

Nagu eelnevalt mainitud, siis tegemist ei ole mingisuguse haiguse või kurja vaimuga. Probleemi juur peitub mujal. Aastate jooksul on Drake teinud lugematul hulgal spordiässadega koos fotosid. Seejärel on antud jäädvustused hakanud kulutulena sotsiaalmeedias levima.

Ajalugu on aga näidanud, et Drake’iga koos fotole jäänud sportlased on seejärel saanud spordiväljakul ootamatu ja valusa kaotuse. Nii on hakatud üsnagi tõsiselt rääkima, et Drake toob halba õnne.

Üks kuulsamaid näiteid pärineb 2019. aastast, kui Anthony Joshua kaotas profipoksi raskekaalu WBA, IBF-i ja WBO tiitlimatšis Snickersi šokolaade pugivale mehhiklasele Andy Ruiz juuniorile. Joshuale oli see karjääri esimeseks kaotuseks. Ruizi võit liigitati poksiajaloo suurimate üllatuste sekka.

Kuidas see kõik algas?

Drake’i needus algas korvpallist. Eelmise kümnendi esimeses pooles sai kanadalasest osaline Kentucky ülikooli korvpalliprogrammis. Järgnesid ebaõnnestumised. See tipnes olukorraga, kus Drake asetas Kentucky ja Wisconsini vahelises duellis esimese võidule 5000 euro suuruse panuse. Loomulikult Kentucky kaotas.

2013. aastal tegi korvpalliliiga NBA klubi Toronto Raptors Drake’ist nende ülemaailmse saadiku. Seejärel hakkas Raptors järjepanu suurtes mängudes põruma. See õnn siiski lõpuks pöördus. 2019. aastal krooniti Toronto klubi esmakordselt NBA tšempioniks. Finaalis alistati Golden State Warriors mängudega 4:2.

2014. aastal fännas Drake ka Miami Heati, kelle ridades mängisid LeBron James ja Dwyane Wade. Heat kaotas aga finaalis mängudega 1:4 San Antonio Spursile.

Kuidas on see jätkunud ja laienenud?

2015. aastal liikus needus korvpallist esmalt tennisesse. Drake asus toetama Serena Williamsit, kes kaotas US Openi poolfinaalis üllatuslikult itaallannale Roberta Vincile.

Vabavõitlussarja UFC läbi aegade ühes suuremas matšis asus Drake Conor McGregori poolele. Iirlane kaotas aga Habib Nurmagomedovile alistusvõttega.

Sama juhtus ka jalgpallis. Dortmundi Borussia staar Jadon Sancho tegi koos Drake’iga pilti ning järgnevalt kaotas Dortmund Müncheni Bayernile. Seejärel oli Drake ühisel fotol Pierre-Emerick Aubameyangiga, kes jäi Londoni Arsenali järgmises matšis pingile. Sergio Agüero eksis aga Drake’iga tehtud foto järel Meistrite liiga veerandfinaalis Tottenhami vastu penaltil. PSG kaotas aga Lille’ile 1:5 ning sai 19 aasta jooksul suurima kaotuse, kui kanadalane astus ühisele pildile Layvin Kurzawaga.

Jake Pauli ja Tommy Fury poksimatšis tegi Drake 400 000 euro suuruse panuse Paulile, kelle võit oleks kanadalasele sisse toonud 1,1 miljonit eurot. Fury võitis aga kohtunike häältega. „See on Drake’i süü! Kutt, miks sa mulle nii tegid?” sõnas Paul kaotuse järel.

2022. aasta Hispaania GP-l ennustas Drake Ferrari piloodi Charles Leclerci võitu. Leclerci vormeli mootor ütles üles ja mees jäi raja äärde. Sama aasta oktoobris nähti Drake’i ringi liikumas Londoni Arsenali jalgpalliklubi särgis. Fännid olid koheselt ärevil.

Drake, sa oled suurepärane artist ja briljantne esineja. Käisin sind Londonis O2 areenil vaatamas. See oli imeline. Palun võta siiski Arsenali särk seljast ja pane Tottenhami (Tottenham on Arsenali suurim rivaal) oma asemel,” teatas Arsenali fännist jalgpalliajakirjanik Laura Woods. „Drake, toeta kedagi teist. Me ei vaja sinu needust!

Lõpuks jäigi Arsenal 2022/23 hooajal Premier League’i tiitlist ilma. Lõpuheitluses jäädi alla Manchester City’le.

Kas keegi on suutnud needuse ka murda?

2021. aastal suutis Drake’i needuse murda poksiäss Tyson Fury. Raskekaallane Fury alistas WBC tiitlimatšis nokaudiga Deontay Wilderi. Samal aastal jäi räppariga pildile Müncheni Bayerni kanadalasest jalgpallur Alfonso Davies. Paar päeva hiljem alistas Bayern Bundesligas Leverkuseni Bayeri.

 

2022. aasta jalgpalli MM-finaaliks tegi Drake 920 000 euro suuruse panuse Argentina võidule. Lionel Messit Drake murda ei suutnudki ning Argentina krooniti maailmameistriks. Räppar pistis aga taskusse 2,5 miljonit eurot.

Mullu märtsis teenis Drake panustades veel ühe suure võidu. UFC 285 peamatšiks naasis ringi Jon Jones, kes alistas raskekaalu tiitlimatšis avaraundi alistusvõttega Ciryl Gane’i. Drake tegi 240 000 euro suuruse panuse, et Jones võidab alistusvõttega. Sellega teenis räppar 1,62 miljonit eurot.

On siis needus või mitte?

Sotsiaalmeedias on Drake’i needuse üle palju nalja heidetud ja nii mõnelgi pool võetakse seda väga tõsiselt. Trendi tipphetk saabus 2019. aastal ning toona räägiti päris tõsiselt, et sportlastel tuleks räpparit vältida. AS Roma jalgpalliklubi teatas avalikult, et nende mängijatel on hooaja lõpuni keelatud Drake’iga ühisele fotole jääda.

Pärast 2019. aastat on Drake’i ja tema soosingus olevate atleetide õnn veidike pöördunud ning needust enam nii tõsiselt ei võeta. Samas ebaõnnestumiste protsent on siiski õnnestumiste omast jätkuvalt suurem.