Meistrite liigas läheb tuliseks! Kes on veerandfinaalides soosikud ja pääsevad edasi järgmisesse ringi?
Front bg
20 märts 10:00

Meistrite liigas läheb tuliseks! Kes on veerandfinaalides soosikud ja pääsevad edasi järgmisesse ringi?

Jalgpalli Meistrite liigas on konkurentsi jäänud veel kaheksa klubi. Üllatuslikult on kõige suurema esindatusega jätkamas Itaalia. 1980- ja 1990-ndatel valitses vutimaailma just Serie A. Seejärel hakkas aina enam pead tõstma inglaste Premier League. Kõige rohkem tiileid on viimastel kümnenditel koju viinud hoopis hispaanlaste La Liga. Ühtteist on noppinud ka sakslaste Bundesliga. Nii on Itaalia kõrgliigade pingerivis paigutunud juba neljandale kohale. Tänavu on asjad üllatuslikult teisiti. Kaheksa parema seas on koguni kolm Saapamaa tiimi. Nii kaugele on jõudnud Napoli, AC Milan ja Milano Inter. Seejuures mängib vähemalt üks neist kindlasti poolfinaalis.

Kes on eelseisvates veerandfinaalides soosikud?

Madridi Real – Londoni Chelsea

Selles paaris ei ole soosiku osas mingit kahtlust. Favoriidiks on loomulikult tiitlikaitsja Real. Koduliigas on Madridi suurklubi tänavu koperdanud, kuid Meistrite liigas on mängitud ülimalt motiveeritult.

Eelmisel hooajal oli Real autsaideri rollis kõikides play-off’i duellides, kuid suutis lõpuks alati neist võidukalt väljuda. Tänavu on asjad teisiti ja Real on kindel soosik. Kaheksandikfinaalis Liverpooli vastu võeti kahe mängu kokkuvõtes kindel 6:2 võit. Kui veerandfinaalis Chelsea vastu juhtuks midagi sarnast, siis väga suureks üllatuseks seda pidada ei saaks.

Talvel uute mängijate soetamisele üle 300 miljoni euro kulutanud Chelsea on hädas olnud väravate löömisega. Rahakotti küll tuulutati, kuid korralikku tipuründajat ikka ei ostetud. Realis on kõik liinid aga hästi paigas. Vanameistrid eesotsas Karim Benzema ja Luka Modriciga teevad oma ikka ära. Vinicius Junior läheb aina paremaks. Mõneti ootamatult on olulisse rolli kerkinud 20-aastane poolkaitsja Eduardo Camavinga.

Mullu kohtusid samad meeskonnad omavahel samuti veerandfinaalis. Real võitis võõrsil avamatši 3:1, kuid lubas seejärel inglased mängu tagasi. Lõpuks jäi Real lisaaja järel peale 5:4.

Lissaboni Benfica – Milano Inter

Veerandfinaalide paaridest on selle vastasseisu ümber kõige vähem glamuuri. Inter lõi eelnevas ringis auto Portugali liigas teist kohta hoidva FC Porto skooriga 1:0. Nüüd tuleb itaallastel vastamisi minna Portugali liiga kindla valitseja Lissaboni Benficaga.

Kui Interi nimi on paljude jalgpallisõprade jaoks justkui suurem ja tuntum, siis soosikuna läheb duellile vastu hoopis Benfica. Meistrite liigas on sel hooajal teenitud kuus võitu ja kaks viiki. Koduliigas on Lissaboni suurklubi 24 kohtumise jooksul saanud ainult ühe kaotuse. Benfica mängis viimati Meistrite liiga finaalis 1990. aastal. Toona kaotati esikohalahingus AC Milanile 0:1. Praegu unistatakse Lissabonis igatahes suurelt.

Benfica lootused on eelkõige seotud 21-aastase portugallasest ründaja Goncalo Ramosega. Jalgpalliavalikkus teab teda mehena, kes pani põntsu Cristiano Ronaldo karjäärile Portugali koondises. Detsembris Kataris toimunud MM-il usaldati Ramos kaheksandikfinaalis Šveitsi vastu algkoosseisus väljakule. Ramos lõi kolm väravat ning Portugal võitis 6:1.

Inter loodab samavõrra 25-aastasele argentiinlasele Lautaro Martinezele. Viimasel ajal on Milano suurklubi mänginud aga kõikuvalt ning eriti on hädas oldud võõral väljakul peetud kohtumistes.

Manchester City – Müncheni Bayern

Kahtluseta on tegemist kõige oodatuma vastasseisuga veerandfinaalides. Väga populaarse arvamuse kohaselt võidab selle duelli võitja ka tänavuse Meistrite liiga trofee. Ekspertide hinnangul on just ManCity ja Bayern kaks kõige tugevamat klubi, kes veel konkurentsi jäänud.

Kerge soosiku rolli peab endale võtma ilmselt ManCity. Suurt eelist neile anda siiski ei saa. Meistrite liiga tiitel on ManCity jaoks olnud aastaid Püha graal, mida jahitakse, kuid mida ei ole kätte saadud. Nüüd veeretati nende teele järjekordne väga suur takistus.

Kui ManCity saab mängu jooksma, siis on neid raske peatada. Viimati lõi Erling Braut Haaland Saksamaa teise suurklubi RB Leipzigi võrku viis palli. Endise Dortmundi Borussia mängijana on Haaland Bayerni vastu väga motiveeritud.

Ilmselgelt saab tegemist olema ka väga tulise treenerite duelliga. ManCity juhendaja Pep Guardiola on viimase 15 aasta kõige geniaalsem peatreener, kes kolm hooaega tüürinud ka Bayernit. Bayerni 35-aastast peatreenerit Julian Nagelsmanni võib aga praeguse seisuga pidada kõige andekamaks noorema põlvkonna treeneriks. Viimati PSG vastu suutis Nagelsmann tõestada, et rasketeks väljakutseteks on tal vajalikud taktikalised lahendused olemas.

AC Milan – Napoli

Neljast veerandfinaalist on just selles vastasseisus olemas kõige selgem soosik. Tänavu Itaalia meistritiitli suunas purjetav Napoli on Serie A mulluse tšempioni AC Milani vastu kindlaks favoriidiks.

Sel hooajal on ühe korra omavahel mängitud. 18. septembril võitis Napoli võõrsil peetud matši 2:1. Lähiajal saavad nad omavahel mängida koguni kolmel juhul. 12. ja 18. aprilli Meistrite liiga veerandfinaalidele tehakse korralik soojendus 2. aprillil, kui vastamisi minnakse Serie A matšis.

Praeguse seisuga võib öelda, et Napoli on 24-aastase nigeerlasest tipuründaja Victor Osimheni ja 22-aastase grusiinist ääreründaja Khvicha Kvaratskhelia eestvedamisel Euroopa kõige kuumem meeskond. AC Milan on samal ajal olnud aastavahetuse järel tõsises hädas. Meistrite liiga kaheksandikfinaalis suudeti Tottenham kahe mängu kokkuvõttes 1:0 alistada, kuid Tottenham ja Napoli ei ole praegu võrreldavad suurused. Kaheksast konkurentsi jäänud klubist hinnatakse just AC Milani võimalusi kõige madalamalt.

Veerandfinaalide loosimisega on ilmselgelt kõige rohkem rahul just Napoli. Neljast suuremast soosikust satuti ainsana tabeli alumisse poolde. Kui Itaalia klubide duellis õnnestub neil alistada AC Milan, siis poolfinaalis ootaks ees Benfica või Inter.

Kolm kõige suuremat soosikut ehk ManCity, Bayern ja Real on kõik tabeli ülemises pooles. Kui Itaalias löödi loosimise järel rõõmutantsu, siis Inglismaal tõdeti, et nende jaoks ei oleks saanud hullemini enam minnagi.

MEISTRITE LIIGA

Veerandfinaalid

Manchester City – Müncheni Bayern 11. ja 19. aprill

Madridi Real – Londoni Chelsea 12. ja 18. aprill

Lissaboni Benfica – Milano Inter 11. ja 19. aprill

AC Milan – Napoli 12. ja 18. aprill

 

Poolfinaalid

Real/Chelsea – ManCity/Bayern 9./10. ja 16./17. m

Milan/Napoli – Benfica/Inter 9./10. ja 16./17. mai

 

Finaal

10. juunil Atatürki olümpiastaadionil Istanbulis