Kõik mida pead teadma enne Qatari kohta enne kui lähed 2022.a jalgpalli MM-ile
Front bg
11 nov. 14:02

Kõik mida pead teadma enne Qatari kohta enne kui lähed 2022.a jalgpalli MM-ile

Kuna tegemist on paljude Euroopas elavate inimeste jaoks eksootilise paigaga, siis peaks jälgima mõningaid soovitusi. 

Võib julgelt väita, et tegemist on väga sooja paigaga, ning see on ka põhjuseks, miks see leiab aset äärmiselt tavapäratul ajal. Esimeseks mänguks Qatari ja Ecuadori vaheline kohtumine, mis leiab aset 20. novembril. Finaali kuupäevaks on hetkel määratud 18.detsember. Seega on pisut enne jõule juba teada, kes on uus maailmameister. Kõiki spordisõpru on ees ootamas peaaegu kuu aega kestev pidu, mille käigus on võimalik kaasa elada enda lemmikutele või hoopis avastada enda jaoks uued lemmikud. 

Kindlasti on oodata palju üllatusi, sest suur kuumus ei pruugi kõikidele mängijatele ja võistkondadele sarnaselt mõjuda. Kohati on isegi spekuleeritud, et Euroopa riikidel on seekord pisut väiksemad võimalused saavutada edu, kui seda võrrelda mõne äärmiselt sooja riigiga.

Kes korraldab 2022 Jalgpalli Maailmameistrivõistlusi

Ilmselt, kui te ei ole elanud mõne kivi all või olnud uudistest eemal, olete kursis toimumispaigaga. 

Selleks korraks on välja valitud Qatar, kes asub Saudi Araabia kõrval ning on oma olemuselt äärmiselt rikas riik. Kui te isegi ei ole jalgpallisõber, siis olete kuulnud erinevaid lugusi sellest, kuidas tühjadesse kohtadesse rajati uhked staadionid ning kui palju erinevaid inimesi selle käigus viga sai. Palju kasutatavast tööjõust olid ebaseaduslikult tööl ning see andis loomulikult suure tõuke ka erinevate uudiste kirjutamiseks. 

Üldiselt võib öelda, et Qatar ei ole ise jalgpallis tugev, kuid soov korraldada suurt võistlust on alati olnud nende sooviks. Tehtud investeeringud on meeletud ning samuti on kasutusel ka kõige moodsamad staadionid. Jahutusseadmed on spetsiaalselt selle ürituse jaoks loodud, ning suudavad jahutada tervet staadionit. 

Kui sellega poleks hakkama saadud, siis oleks tekkinud olukord, kus mängijad oleksid lihtsalt kuuma tõttu saanud erinevaid vigastusi ja mängude kvaliteet oleks langenud.

Milline alagrupp on kõige keerulisem – alagrupp E

Leiame, et üks kõige keerulisemaid alagruppe on E, kust on kaks väga tugevat favoriiti, kuid ka teised võistkonnad ei ole üldse nõrgad. 

Antud alagrupis kohtuvad omavahel Hispaania, Saksamaa, Jaapan ning Costa Rica. Ilmselgelt on alagrupi favoriidid Saksamaa ning Hispaania, kuid üldse ei ole ebatõenäoline, et üks kahest nõrgemast võistkonnast võiks üllatada. Selleks on mitmeid erinevaid põhjuseid, kuid esimene nendest on kindlasti keeruline kliima, mis paljud mängijad võib rivist välja lüüa. Mõlemal meeskonnal võivad tekkida omad võimalused ning hea õnne korral on võimalik need ka realiseerida tulemuseks. Suurvõistlustel esineb tihti üllatusi, mida keegi enne selle juhtumist ennustada ei suuda. 

Kuna tegemist on MM-iga, siis võib julgelt väita, et mitte ühtegi nõrka võistkonda võistlustel ei osale ning kõik riigid on enda edasipääsu taganud läbi tugeva konkurentsi. Lisaks oleme otsinud välja mõned alagruppides toimuvad kohtumised, mis on kindlasti huvitavad.

  • C-alagrupp – Mehhiko vs Poola – 22.11, kell 18:00
  • E-alagrupp – Saksamaa vs Hispaania – 27.11, kell 21:00
  • H-alagrupp – Portugal vs Urugay – 28.11, kell  21:00
  • F-alagrupp – Horvaatia vs Belgia – 01.12. kell 17:00
  • G-alagrupp – Brasiilia vs Kamerun – 02.12, kell 21:00

Qatar ning selle kuum kliima

Kindlasti pakub kõige rohkem kõneainet kuum kliima ning huvitavad mängud. Paljude fännide seas on palavalt oodatud unistuste finaal, milles kohtuksid Portugal ja Argentiina. 

Aset võiks see leida 18.detsember, kuid selle jaoks peavad mõlemad meeskonnad enne sinna jõudma. Tegemist oleks nii Cristiano Ronaldo, kui ka Lionel Messi viimase suure vastasseisuga, sest vanuse tõttu ei ole nad ilmselt enam järgmistel kordadel meeskonnas. Soe kliima võib aga ajada kõik kaardid sassi, ning tänu sellele ei ole võimalik ennustada, kes reaalselt finaali jõuavad. Seda näitab aeg.

Staadionid on ehitatud korrektselt, võistlus toimub talvel ning jahutamisega nähakse kõvasti vaeva, kuid arvestades Qatari eripärasi, siis on väga tõenäoline, et palavus saab palju meediakajastust. Näiteks ei ole võimalik mängijatel nii kiiresti taastuda ning pidev kuumus muudab nad uimaseks. 

Saab olema äärmiselt huvitav näha, mida suured meeskonnad ette võtavad, et sellist olukorda vältida. Kindel on vaid see, et tegemist on äärmiselt suure sündmusega kõikide spordisõprade jaoks ning kõik ootavad seda kannatamatult.